Monday, August 26, 2013

just. thought.


*mencuba utk tidak menangis*

here's a random thought lately. not so random because this few weeks i've always thinking about it. and it's keep going and going in my head and sometimes i could not stand it till i wanna cry.

this entry is a bit emotional or maybe too emotional. 
pms mungkin.

first thought, sometimes.. yeah sometimes there's a question in my head, why i'm still here. what actually i want. sampai bila mau menyusahkan semua orang, apa yg orang fikir bila aku ni tiada nanti. and i feel like i wanna disappear from everybody. gone away, go far far away from everybody. tapi masa aku fikir begitu, aku lupa yang Allah sentiasa ada, ada sebab Allah mau semua ni jadi. keluarga, kawan, org yg kau mau dampingi.

i have this low self-esteem thing. for me, everything seems hard for me to achieve. and always using 'just go with the flow' term. because i don't want expect anything. everything. there's so many things back then i'd expected, maybe too much and at one point, i fall down. and it's really hurts. 

i'm not pretty like them, not skinny as them, not clever, and even not rich. i have nothing. there's nothing. and because of that nothing, whenever i make friends with everyone, there's a time i will turn back over and felt so sorry for them because i've always give them so many trouble. because i can't afford a thing and i am troublesome. kalau bukan sebab Allah nda bagi aku family yang baik hati, aku nda kan dapat sambung belajar mungkin. nda kan dapat lebih dari apa yang aku mampu milik mungkin.

tapi manusia pun pandai penat juga kan, manusia ada perasaan kan. kadang2 aku jauhkan diri dari semua orang sebab aku mau bagi dorang kebebasan dorang sendiri, nda mau cari dorang bila dorang perlu sebab aku tau manusia pun ada perasaan sakit, penat, pelik and whatever else.

aku tau mungkin ada yang rasa aku ni selalu judge orang, fikir pasal dorang yang bukan-bukan. memang kita nda ble sangka bruk, mau sangka baik ja. tapi kalau kita sentiasa fikir positif tanpa fikir perasaan orang lain sakit hati ka, feeling betrayed ka, nda kan kita mau biarkan ja. that's why i'm always jump into a conclusion and always made myself felt wronged, because from that i'll realized for what i did all this while. apa-apa yang jadi pun aku ndamau salahkan sesiapa sebab aku mau reflect diri sendiri. aku tau semua yang jadi tu bersebab untuk aku atas kesilapan lampau atau pun kebaikan masa lalu mungkin. dan ujian Allah mungkin.

and one more thing, when i think back all over again, mungkin perubahan sebab orang lain tu baik, tapi takut nanti jadi nda ikhlas, dan bila kita sudah berubah, benda yang kita selalu harapkan tu nda menjadi macam mana? sakit lagi kan. that's why when he always said to me something to be change of, i feel like i wanna do like what he said, but what's the point if it is only for him. so, let me make decision for myself. and lately, i always felt that Ibu didn't want me expect anything from that person. walaupun aku selalu ikut kata hati, tapi bila Ibu yang cakap begini dan begitu, i will think everything again. sebab pengalaman mendewasakan aku. aku tau, Ibu tau apa yg terbaik untuk aku. Ibu never mentioned if he's a bad man or what, tapi Ibu lebih suka lagi mungkin kalau tiada apa2 yang aku harapkan dari dia.

kalau hidup ni sangat mudah, semua orang boleh berjaya dengan sekelip mata kan. sebab tu Allah suruh kita berusaha. tapi, all the bad habits, this low self-esteem thing, when it will disappear? dan sampai bila mau menyusahkan orang lain lagi sampai orang penat dengan kita kan.

thank you for everything, everyone who always helping me, always with me in up and down. minta maaf untuk segala kelakuan yang menyusahkan, yang mungkin menyakitkan hati dan lain lain lagi. i really don't know how to pay everything, let Allah pay all the good things to them. 

i'm sorry.

Sunday, August 11, 2013

Tahu Diri


Hai, selamat bertemu lagi
Aku sudah lama menghindarimu
Sialku lah kau ada disini

Sungguh tak mudah bagiku
Rasanya tak ingin bernafas lagi
Tegak berdiri di depanmu kini
Sakitnya menusuki jantung ini
Melawan cinta yang ada di hati

Dan upayaku tahu diri tak selamanya berhasil
Pabila kau muncul terus begini
Tanpa pernah kita bisa bersama

Pergilah, menghilang sajalah lagi..

Bye, selamat berpisah lagi
Meski masih ingin memandangimu
Lebih baik kau tiada disini

Sungguh tak mudah bagiku
Menghentikan segala khayalan gila
Jika kau ada dan ku cuma bisa
Meradang menjadi yang disisimu
Membenci nasibku yang tak berubah

Berkali kali kau berkata
Kau cinta tapi tak bisa
Berkali kali ku tlah berjanji
Menyerah..


Tuesday, August 6, 2013

Don't you remember?


Hari kelmarin yang tidak pasti, aku menjadi stalker lagi.
Aku sudah kehabisan idea berfikir kenapa masih susah untuk lupakan semuanya.
Dan juga kenapa mesti semenjak akhir akhir ini aku teringatkan segalanya.

Satu yang sempatku lihat, ayat ini : "Will you wait for me?"
Walaupun dalam perbualan atau komen yang bergurau mungkin,
Tapi hati rasa menyesal sehingga kini, kenapa perlu aku bersikap sebegitu.

Aku selalu begini, menaruh harapan yang tinggi pada yang tidak pasti.
Tapi aku pun terkadang hairan kenapa diantara yang pernah singgah,
kau juga yang susah untuk dilupakan sehingga kini.
Ya, sehingga kini. 

2 tahun sudah berlalu.
Mungkin ini waktu yang singkat, tapi terkadang aku rasa bangga juga dengan diri.
Sebab boleh tangani semuanya sendiri, simpan dihati sendiri.
Terkadang rasa ingin selalu salahkan diri dan katakan diri ini bodoh.
Sebab kadang perasaan itu datang lagi.

Sudah tiap kali aku mencabar diri sendiri untuk cuba lupakan kau.
Mungkin juga aku tidak cukup berdoa, tidak bersungguh berusaha.

Dan apa yang kuharapkan, Aidilfitri kali ini biarlah tidak seperti dahulu.
Tidak ada kata langsung dari kau, dan tidak ada senyuman dari kau bila aku ada.
Jaga diri, semoga beroleh kebahagiaan yang hakiki dari Illahi.
Kau akan sentiasa diingati walaupun kita mungkin tidak berhubung lagi.


Gave you the space so you could breathe,
I kept my distance so you would be free,
And hoped that you'd find the missing piece,
To bring you back to me.



Sunday, August 4, 2013

Kesayangan ❤


Salam Ramadhan ke 27 J

Bagaimana puasa kita? Adakah sekadar menahan lapar dan dahaga?
Jom muhasabah.

Hampir 3 bulan sudah berada di rumah. Dan hampir 3 bulan juga sudah berpraktikal. Salah? Memangggg. Aku memang malas kira. Hahaha. Let the time flow by itself. 

Hari kemarin, 04 Ogos 2013 adalah hari yang ditunggu tunggu (lah sangat) sebab sekian lama merancang Alhamdulillah akhirnya menjadi jua. Sempena kepulangan kesayangan, jadi kami pun plan la buka puasa sesama reramai. Sesuka hati guna kata ganda memang ketara sangat malas menaip. -___-

Inilah kesayangan yang disambut tiba kemarin dan kononnya suprise utk familylahhh sangat :p

Pertama tu, ingatkan plan nda menjadi kan kononnya. Sebab kol sana sini ada yang nda angkat la, nda reply text la, nda dapat ikut la apa la. Bikin panas la kesimpulannya, jadi lepas membuat pengiraan kami pun menjangkakan semacam 5 orang ja yang dapat datang untuk buka puasa sesama. Tapi dengan hati yang kecewa, kami terpaksa juga menggagahkan diri, ecehhh untuk berbuka puasa sesama walaupun la 5 orang. Tapi bila kumpul kumpul semua jumpa di tempat yang dijanjikan, jadi ramai la pula. Sebab yang nda sambut kol tu kononnya buat suprise untuk kami. Hmmpp siapalah tu kan pffftt =p

"Perangai memang nda pernah berubah." (Naziha, 2013)











Nda sangka 23 tahun sudah mereka semuanya sobss sobsssss except me yang baru 21. Hmmm





Pegi kedai makan yang pertama, nda ble sambung meja lah apalah. Apa barang restorann nda ble sambung meja. Kihkih. And lastly, jumpa juga tempat makan. Dan tiba masa untuk Iftar. Yeaaa weeeee :D


Tudung biru paling kuat makan. TQ

Masa Iftar tu, terjumpa dua orang kawan lama. Kina & Buyay. Nda sangka masih ingat lagi. Terharuuuu. *cross finger* =p Hehekss. Dorang dua berbuka puasa dengan family & kawan kawan. Tapi nda apala yang penting dapat jumpa selepas sekian lamanya tidak berjumpa rindu rasa hati. 

Sebelum makan, macam biasalah tiada aktiviti lain selain pot pet pot pet huha huha haaa tapi masa makan tau juga senyap. Pelik. Dan sambung lagi aktiviti huha huha selepas makan. Memang perangai nda berubah dari sekolah menengah sebab kami masih anggap restoran tu sebagai dewan makan asrama. Alangkah biadapnya. *gegeleng kepala* Nasib baiklah tiada yang memulakan aktiviti menghumban kulit tembikai selepas makan ke meja seblah. hihiksss

Dan malam pun berlalu....
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.

KLISE SANGAT.



And we've decided stay rumah Vannie memandangkan rumahnya yang gedabak besar itu tidak berpenghuni. =p Walaupun kesana untuk selesaikan apa yang patut, tapi tujuan asal kedua semacam tiada penghujungnya iaitu, berbincang untuk plan Hari Raya nanti. Ada yang pegi sana, ada yang pegi sini. Ahhh malaslah cerita.


Dan sebenarnya aku malas menaip.


Selesai perbincangan dan semuanya, macam biasalah kan. 
Family potrait time.


Dan untuk yang tiada dalam family potrait ni, yang nda dapat hadir tu, you'll always in our heart.
Ececececehhhhh 


Terima kasih untuk persahabatan selama 10 tahun ini atau mengkin lebih lagi, they're the best friend evahhhh. Had always been there in difficult times, precious and enjoyable time. Friends that is more than a friend as I can say like sisters to me. Aku sentiasa anggap diri aku bongsu antara dorang semua. Ihiks :3 

Although we're barely spending time together, but we will always understand each other. Kan kansss? =B
Alhamdulillah all praises to Allah because with Allah will we've meet like this. Thank you Allah. *wipe tears*
InsyaAllah ada masa, ada jodoh, ada umur panjang dengan izinNya kita akan jumpa lagi dan berkumpul lagi mungkin lebih ramai lagi. Walaupun ada la juga yang memang berkesempatan jumpa tiap tiap minggu kan sebab rumah dekat aaaangat, tapi ndapa, ayat mesti gempaks. Teheee. Dan sepatutnya banyak benda lagi yang perlu diceritakan dan diluahkan tapi we'll just keep it in our precious heart and let it be the priceless memories evahh. Padahal malas menaip. Dan dikesempatan ini saya ingin mengucapkan Selamat Hari Raya, maaf zahir dan batin. Ampun maaf dipinta untuk semua silap dan salah. So long. Jaga diri semuanyaaaa. 

Dan oh ya, 
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
Nanti kita tutorial tudung lagi. Kihkih :3
xx




Monday, July 15, 2013

Masa silam.


Pagi tadi, masa naik bas turun kerja a.k.a praktikal, aku duduk la sebelah makcik ni dalam bas. Bila masuk ja, makcik tu terus tegur aku. "Kau ni anak si Halimah ka?" Terkezut aku macam mana dia boleh kenal dengan Ibu. Rupanya makcik tu nampak Ibu hantar aku tadi. (Ibu temankan aku pagi2 tunggu bas okeyyyy =p)

Maka bermulalah cerita kami, bermacam macam la. Dari introduction makcik tu tanya aku mau pegi mana. Bagitau la praktikal blablabla. Lepas tu aku tanya makcik tu macam mana kenal dengan Ibu, dia cakap Ibu dengan makcik tu satu sekolah dulu, sekolah menengah. Time perawan perawan dulu makcik tu cakap, aisesesehh =3

Aku tanya makcik tu tinggal mana la, dan aku fikir makcik tu sudah lama nda jumpa Ibu, rupanya selalu juga jumpa Ibu kalau Ibu hantar jahitan Ibu ke bandar. Ingat baru la mau kenen kenen kan jejak kasih makcik tu dengan Ibu kan kalau lama nda jumpa. =p

Lepas tu banyak la lagi cerita kami, kiranya ramai juga makcik makcik ku yang lain & familyku yang lain makcik tu kenal. Mungkin sebab rapat dengan Ibu kan masa sekolah dulu.

And after that, I wonder (sambil senyum2 sendiri),

Macam mana la nanti bila aku pula macam tu nanti. Yalah kan, bila kami semua masing masing nanti ada kerjaya sendiri, keluarga sendiri, and then contohnya la kawan kawan sekolah dulu masa tu nampak aku & anak aku HAHAHHAHAHAHHAHAHAHHA (ketawa seminit) dan bayangkan la jadi macam situasi aku tadi tu. Then dia tanya soalan dengan anak aku, "Kau anak si Manda ka?" Miahahahahhahaha.

Okey awal sangat untuk bayangkan benda ni. -_-

Tapi sebenarnya kan kan, aku yakin makcik tadi tu yang tegur aku mesti akan terlintas difikiran dia yang dia dengan Ibu nda sedar masa berlalu dengan cepat kan kan. Aku yakin mesti makcik tu pun terimbau kenangan kenangan masa sekolah dulu, kenakalan dorang. Aku tau Ibu nakal macam aku juga masa sekolah. Aku tauuuu. =p

Dan sekarang pun, sedar nda sedar masa berlalu dengan pantas dan kami pun sudah menjangkau 23 tahun tolak 10 (nda mau mengaku kan =p) Dan sudah ada juga yang berkahwin, keluarga sendiri. Maybe nanti bukan kawan yang tanya anak aku, aku yang tanya anak dorang dulu. Kahkah.


Nanti aku yakin bila satu hari nanti kawan kawan jumpa bakal anak aku cecececeh perasan gilaaa mesti dorang cerita kenakalan aku, keHelloKittyan ku, kecengenganku kan kan kannn. Tapi kalau jumpa kawan kawan yang memang sama gila juga la dengan aku. But please la dalam masa yang sama selitkan yang kita ni rajin, baik hati, jujur, amanah ya kawan kawan. Joke =p Mihmihmih

Dorang2 ni la yang berkemungkinan sebab sekitar Sandakan kan. kihkih

Kalau yang ini, probability sangat rendah sebab semua berhamburan jauh jauh ='p
Masa lalu sangat berharga, kenangan tu yang paling berharga, sebab semua tu nda kan kembali lagi dengan kita. Kalau masih ada yang kita ingat, that priceless memories, Alhamdulillah la. Tapi kalau ada yang sudah dilupa nasiblah. Kena lagi pelupa macam aku, nanti kalau ada siapa-siapa yang ingat tu, ingatkanlah kenangan indah indah, kenangan sedih sedih yang aku lupa k. Aku ni pelupa sangat. T-T

InsyaAllah jika dipanjangkan umur, jika Allah izinkan kita lama di dunia ni, InsyaAllah kenangan tu akan sentiasa disimpan dalam memori. Kenangan dengan kawan-kawan sekolah rendah, menengah, universiti InsyaAllah satu kenangan yang paling indah. Dari pengalaman hidup la kita belajar apa yang mungkin tiada kita belajar di sekolah dan universiti kan. =D

Nanti apa yang pernah kita lalui, mungkin insyaAllah kalau diberi kesempatan kita akan cerita dengan generasi akan datang, jadi yang baik dalam hidup kita ajarkan untuk mereka pada masa akan datang, mana yang buruk kita jadikan sempadan dan pengajaran. Kaut sebanyak amalan baik dan pengalaman indah yang mungkin sebab masa yang kita ada tidak akan kembali lagi.
And remember this,
As we grow up, our parents getting older day by day,
time by time. 
So appreciate them when they're still alive in this world.

Alhamdulillah sebab Allah masih kita beri peluang untuk tatap wajah mereka.
Pada yang sudah tiada, 
kita sedekahkan doa dan al-Fatihah untuk mereka didalam setiap doa kita selepas solat.

I will always love you Ibu, lillahi taala, dunya wal akhirah.

Wednesday, July 10, 2013

Wednesday, June 26, 2013

Latihan Industri


Hye blogger-ian semua!

Sesungguhnya membaca entry blog yang lama tersangatlah lucu.
Lepas sekian lama nda update entry blog, aku selongkar kembali semua.
Last entry pasal Crush? Oh mai guts -_-
Punya teruk. Hahahahaha

Lebih sebulan lepas aku tiada update entry, dan sekarang, 1:39 PM waktu lunch aku gatal tangan pula mau update blog. Oh ya, and now we're enjoying our internship time. Enjoyyy lah sangat. 

Actually, 24 Jun hari tu lagi start. Dan sebenarnya dari hari tu lagi rasa mau update entry pasal selesai 3 tahun d UMSKAL. Just tunggu praktikal, konvokesyen dan tamatlah setamat tamatnya pengajian. Sobs sobs! 
*lap airmata* Memandangkan balik 19 Jun hari tu sempat rehat selama 5 hari ja dan tiada semangat langsung untuk membuka notebook ini, maka dikuburkanlah perasaan ingin mengupdate entry itu.

Dijadikan cerita, hari pertama internship, aku datang dengan semangatnya. Macam biasa, Ibu yang hantarkan dihari pertama. How can't I live w/o Ibu kalau hari pertama sekolah, universiti dan praktikal Ibu yg hantar? 
:'3

Internship pun ditempat yang memang macam tiada kena mengena dengan kos. Hmmm bukan lagi macam la tapi memang tiada kena mengena pun =p
Suruhanjaya Koperasi Malaysia, Sandakan tempat intern ni. Nasiblah tempat dekat dengan rumah. Nda jugalah dekat sangat tapi nda la jauh. What am I saying? -_- Yg pntg nda jauh la dan dekat. Faham juga kan. *angguk angguk*

Dari awal lagi sebelum masuk sini hari tu kakak tu cakap sini nda banyak kerja pun. Dan tiada kaitan langsung dengan Islamic Finance aku. Yeahh, 1st day memang sangat membosankan sebab langsung tiada kerja. But, the next day bila kakak tu bagi penyata kewangan koperasi suruh key in data semua tu, dan suruh kira cash flow, terus kemahiran last minute yang ku dapat di UMSKAL masa tahun 3 study Financial Statement Analysis hari tu berguna juga. Kahkahkah =D

Dan baru aku tau, penyata kewangan Syarikat dan Koperasi banyak perbezaannya. Kan sebelum ni balik2 study penyata kewangan Syarikat ja. Nasiblah koperasi ni simple sikit. 

Oh yeah, dan aku intern sini bukan keseorangan la. Ada juga 2 orang student Politeknik internship dengan aku. Aku rasa intern 3 bulan sini pun macam boring sebab kerja nda banyak dan perlu menghadapi aircond yg sangat sejuk hari-hari, apa lagi dorang dua ni kan, intern sampai 5 bulan. 

Meet Rose & Nabila ;)
Walaupun kakak supervisor sini cakap tiada apa yang perlu dibuat kan, tapi sekurang2nya hari hari ada juga la kerja walau satu dua yang dapat diisi dalam weekly report. Tapi tu lah, belum habis tu ada lagi Final Report yang perlu dibuat sedikit dan sedikit mengikut nasihat supervisor academic kami Miss Caroline.

Fefeling busy. Tolong bg tgk Miss Carol yg kami ada buat kerja juga =p
At least dalam seminggu ada la yang kami belajar daripada langsung tiada kan kan? Okey lahhhhh. Masa lunch sudah habis. Next entry ai sambung nanti. Mesti buat juga untuk bagitau satu dunia aku sudah tinggalkan UMSKAL yang tercinta. =') Walaupun rindu yang menebal dan mendalam yang tidak dapat dibendung dengan semua orang tapi terpaksa juga dihadapi. Babai semua! *lelambai* Jaga diri. *flying kiss dari Sandakan ke seluruh Malaysia*







Friday, May 24, 2013

Cuh-rush candy crush


Hey hey there warga sekalian alam! *lambai2 tangan*

Syok sendiri. Macam ada orang baca kan. :B

Bismillahirrahmanirrahim..
Lama nda update entry kan. Heeeee. Bz memanjang kunun. Start dari FYP sampai la dekat habis semester, assignment pun nda pandai habis habis. Nda pa, lepas ni tiada sudah tu assignment kan. Jadi kenangan sudah, dirindu lagi tu lepas ni. InsyaAllah, amin :)

Dijadikan cerita,
Early this week dengan berani & tidak malunya aku gagahkan diri untuk memberi sesuatu kepada seseorang sang pria yang tidak pernah aku tegur, tidak pernah aku kenali, hanya tahu nama dan muka ja. Dan hanya tahu dia sekolah apa, kos apa, umur pun aku nda pasti. Heee.

Kalau diikutkan, tiadalah lama sangat aku perhatikan dia ni, (statement nda malu)
Biasalah, mesti ada orang yang kita minat kan. Dia ni sebenarnya, kawan aku yang suka tengok dia first tu, masa kawan aku tunjuk dia hari tu, dia cakap la si dia ni kemas la apa la kan, tapi aku ni siap ble cakap lagi, "Mata kau ni mata ka guli?" Hahahahaha. Padan muka. Sekarang kena dengan aku.

Nda tau la sejak bila aku suka pula tengok dia ni. Mungkin sebab ada satu event tu kan semester ni, tengok dia jadi Ketua Exco, rasa macam kemas ja dia ni. Macam komited ja kerja. Macamlahhhhh. Hihihi walaupun aku bukan orang yang jenis macam tu, tapi aku suka pula tengok orang kemas, komited ni. Ehem. Hihihi

Dan dan dijadikan cerita start hari tu macam selalu pula aku nampak dia ni, sebelum ni jarang pula nampak. Tapi bila start suka tengok dia terus hari hari ternampak di mana sahaja berada. Arghhh malu. Ecehhh. Pada suatu hari, aku pun terfikir untuk bagi dia sesuatu. Ingat mau bagi masa dekat Final Exam, alaahhh coklat ja pun. Saja bagi semangat sikit, tu pun kalau semangat lah lepas dapat. Hahahaha. Lepas tu selit nota, "Good Luck Final Exam akan datang." Sungguh tidak malu kan. *tampar pipi sendiri*

Ada seseorang junior tapi sebaya aku ni yang jadi orang tengah, aku siap cakap ndapayah bagitau siapa yang bagi. Atas paksaan dan dorongan bestfriend aku ni, dan disebabkan dorang terlalu berhari hari kalau kami terjumpa dia, terus nyanyikan aku lagu Judika. Benci tauuu. Cehhh padahallll :3

First tu, orang tengah aku ni pun masa aku bagitau punya main dia ketawakan aku. Hihihi yalahkan siapa sangka, aku pun rasa nda sangka dengan diri sendiri sebab aku nda pernah terfikir pun si dia ni wujud di UMSKAL ni. Kihkihkih Sorry Encik :p Lepas orang tengah ni bagi coklat tu, si dia ni pun berhabis habisanlah mau tau. Katanya. Tapi disebabkan aku cakap jangan bagitau first tu, nda la kawan aku ni bagitau. Hahahaha.

I'm afraid things became worst. Tu sebenarnya. Yalahkan, ntah la kalau dia kenal aku. Tapi for sure kalau bagitau nama konfom konfom kalau dia taip nama penuh aku di FB konfom la jumpa kan. Kami nda pernah bertegur pun walau sekali, apa lagi dua tiga kali. Senyum pun nda pernah. Setiap kali bertembung, aku rasa aku yang lari offside ke tempat lain. Hahahaa. Sebenarnya aku okey ja kalau orang tegur aku, alahhh as a friend kan. Even ada sorang budak junior tu aku suka tgk dia okey ja kami, sebab dia yang selalu tegur aku dulu. Jadi nda la rasa awkward kan. Cuma si dia ni yang nda pernah bertegur dengan aku, yalah mungkin lain sekolah kan. Tu juga mungkin nda biasa. Jangan heran, ada la lebih dari 2,3 orang aku suka tengok di kampus ni. Tapi tiadalah pula niat mau couple ka. Just rasa suka mata memandang. Hihihi. :D

Sebenarnya aku sudah fikir masak masak juga masa mau bagi coklat ni, tapi aku harungilah juga sebab bagi aku last semester sudah disini kan. Kalau things become worst pun, dia rasa annoying ka lepas tau aku yang bagi, aku nda lama lagi lari dari sini. Hihihih. Ingat mau rahsiakan la sampai habis semester, tapi aku kesian pula dengan orang tengah aku ni sebabnya si dia ni, lepas dapat coklat tu balik balik ja text orang tengah aku ni tanya siapa yang bagi. Nda maulah juga orang tengah aku ni dibebani kan. Hohohoh :0

So, aku pun bagi keizinan la dengan orang tengah ni suruh bagi klu. Hahahaha. Dan si orang tengah ni pun nda sampai hati mau bagitau nama aku sebabnya takut si dia ni nanti tambah malu. "Even masa bagi coklat tu pun Manda muka dia dah merah." Hahahahhaha. Kesian. Kesian sebab jadi mangsa aku. -,-' Jadi si orang tengah ni pun bagila klu, tahun 3, SPKAL, kalau jumpa nyanyi lagu Judika. Hahahahahah klu ketiga nda ble blah! Dan satu lagi klu, orang tengah cakap dengan si dia, "Kenal dia, tapi tak pernah bertegur." Lagi curious dia mau tau. Hihihi. Lepas tu, orang tengah bagitau aku yang si dia tu cakap, nanti dia cari sampai dapat. And I was like, "Catch me if you can annnn." :p

Salah satu sebab kenapa si dia susah mau detect facial expression ku. Ahaks

Hahahahahahah actually kalau dia ndatau pun aku rasa bagus lagi, tapi sekarang ni aku nda kisah sudah kalau orang tengah mau bagitau aku yang bagi, sebabnya aku nda mau la si orang tengah aku ni dibebankan soalan macam macam dari si dia. Hehehe. :D So, Idk what really happened next, but I really really don't care pun kalau benda ni macam ni ja. Dan kalau dia tau pun apa la ble di buat kan. Aku yang mau buat macam ni, jadi sure aku kena berani ranggung risiko. 

Jangan risau encik, kalau anda annoying dengan saya pun, saya akan keluar dari sini berapa minggu sahaja lagi. Lepas ni, nda jumpa sudah. Hikhik ! Makan coklat tu k. Jangan ragu ragu. Tiada racun pun. Ihiks :3 Dan sekarang ni memang nampak mukanya kadang macam perasan sesuatu. Tapi aku kan pelakon yang tidak bertauliah. Pandaila cover. Hahahaha. Okey jaga diri encik, dan terima kasih sangat sangat orang tengah saya. :D

Kenapa aku mau update entry ni? Sebab aku tau satu hari nanti bila aku baca balik aku akan terketawa terbahak bahak. Stay tuned la untuk cerita seterusnya kalau ada kan kan :3 Kbai semuaaaa! Bai Judika! :p



Saturday, May 4, 2013

I know ya Allah. It is a test.

One thing that make you feel so hurt ; know that the person that you love, that you really wait for him/her is going engaged or married with another person.

I didn't say that I'm not happy for him. But....yes I'm not happy. It's a lie if I said I'm happy for him.

Apalagi kalau kawan sendiri bagitau dan bestfriendmu sembunyikan dari kau. Mungkin ada yang takut kalau aku terluka, tapi kenapa mesti sembunyi. Kalau benda tu tipu atau gurauan, kenapa mesti sembunyi. Sekarang aku assume benda tu betul sebab semua sembunyikan dari aku. Termasuk dia sendiri.

Bukan sekali aku dengar khabar begini tentang dia. Dulu, dia bagitau sendiri dengan aku. Tapi dia kata semua tu tipu. Dia bergurau. Bila sekarang, dia langsung tiada khabarkan dengan aku, aku assume benda tu betul. Walaupun kawan sendiri bagitau dan bukan dia.

Aku tidak tahu.
Kenapa aku kecewa.
Kenapa aku menangis.
Kenapa aku sedih.

Tapi, kalau semua ni betul. Aku hanya mampu mendoakan kebahagiaannya dunia & akhirat.

Aku tahu, Allah tidak uji kita dengan ujian yang kita tidak mampu hadapi. Wallahualam. Maafkan aku ya Allah, ya Rasulullah kerana menangisi sesuatu yang belum pasti milikku lagi. Aku sudah mencuba sedaya upayaku untuk sembunyikan kesedihan ini. Tahankan dalam hati. Aku tahu walau aku rasa aku tidak mampu tanggung sendiri tapi aku tahu adaMu ya Allah. Maafkan aku.

Friday, April 19, 2013

I need to go back. I need Ibu.

Minggu ni banyak yang menguji kesabaran. Pendam dalam hati susah, kita keluarkan pun susah. Hati ni, kalau simpan dan biarkan macam ni pun susah juga. Kita sendiri yang sakit. Aku diam, aku pendam sebenarnya aku risau. I'm useless for everyone. Everything. Hanya Allah yang memahami segala isi hati. Hanya mampu memohon kekuatan kepadaNya untuk senyum dan berdiri sendri.

Ibu, I just need you now. I wanna go home. :'(

Thursday, April 18, 2013

Unspoken feelings.


Labuan! Look who's hereeeeeeee :')
There's no other words that I can express and said right now. Sekian lama aku bersabar sebab jauh dari dia, memang bagi aku terlalu lama. Paling lama dekat dengan dia pun masa sekolah menengah. Lepas sekolah menengah, kami bawa haluan masing-masing. He have he's own commitment and so do me. Walaupun masa dia study d KUIS dulu pun, dia balik cuti mana da jumpa aku. Ada pun banyak kali plan nda jadi. And then, dia di Sandakan ajar di sekolah agama Baby, anak buah aku. Tapi selama dia mengajar sana, baru sekali lah aku jumpa dia. Memang agak lama. Bagi aku memang lama bersabar, tapi akhirnya Alhamdulillah bagi hikmah sebegini. I don't want to lose him. Dia lah satu-satunya adik aku lepas arwah Kama'. Adik lelaki yang sangat sangat aku sayang. Even orang lain cakap apa pun, bagi aku dia ja lah adik lelaki yang aku ada sekarang. Walau hakikatnya ramai sangatkan adik yang nda berapa sah. Walaupun dia bukan adik kandung, but I treat him like one. Tapi dalam berapa tahun tu, aku sedar dia ada komitmem sendiri. Dia ada hidup sendiri, bukan juga menjauhkan diri cuma ndamau mengganggu kehidupan yang dia ada. In the first place, aku betul2 minta maaf kalau ada sesiapa yang sangat2 terganggu atau terkilan, terasa hati ka dengan kegembiraanku sebab keberadaan dia disini. Gembira aku, Allah sajalah yang tahu. I don't know how can I say it anymore. Kalau boleh, selama berbaki dua bulan aku berada di Labuan, I want to treat him good. Kalau ada baik untuk dia ditangga teratas, tangga tu jugalah yang ingin aku daki. Ibu, my bestfriends knows how happy I am. Yes! Extremely happy. Tapi dia pun ada komitmen untuk benda lain, utk orang lain. :) So, as your sister I don't want to make your life more miserable. I want you to be comfortable here. I'm sorry for everything. I'm not over attached. I'm just worried. :') Berdoa, semoga Allah sentiasa memudahkan urusan dunia & akhirat. Amin ya Rab. ♥

Tuesday, March 12, 2013

Coretan untuk perwira =)


Minta maaf  tajuk yang nda ble blah & untuk coretan yang agak panjang. :)

Aku ingat lagi. 1 Mac yang lepas. 
Negara dikejutkan dengan kehilangan dua orang perwira negara dalam kejadian tembak-
menembak di Kg. Tanduo, Lahad Datu.
Al-Fatihah untuk kedua mereka.
Seluruh rakyat Sabah jadi panik, termasuklah keluarga yang berada di Sandakan.
Sebab risau kalau kalau pengganas Sulu itu datang ke seluruh Sabah.
Yalah, siapa tahu kan mungkin ada pengikutnya yang sudah lama menetap di Sabah,
tinggal tunggu arahan untuk bertindak. Nauzubillahminzalik.
Kedai mula ditutup. Sekolah mula ditutup juga. Terutama di bandar Lahad Datu.
Memang agak lengang jika dilihat gambarnya dari muka buku.

Hati kami, anak kelahiran Sabah mula risau.
Risaukan keluarga yang berada jauh dari diri. Tapi kena tabah.
Hanya doa senjata yang kami ada. Minta dijauhkan dari semuanya.
Sebab dengar dengarnya pengganas sudah mula masuk ke Semporna.
Aku pun ada keluarga di Semporna juga, walaupun mungkin keluarga jauh, tapi tetap keluarga.

2 Mac,
terkorbannya lagi 6 orang perwira negara.
Tapi tidak pernah pula tercapai di akal yang salah seorang dari mereka adalah pakcik sendiri.
Ibu hantar pesanan ringkas, sepupu Ibu terkorban dalam serang hendap pengganas di Semporna.
Mungkin sebab kali terakhir aku jumpa pakcik masa aku sekolah rendah,
lepas tu pindah ke Tawau, jadi terputus hubungan dan tiada dengar khabar berita dari mereka.
Tapi, memang tidak pernah terfikir juga untuk mendengar khabar beritanya kali terakhir
melalui berita sebegitu.

Al-Fatihah untuk arwah pakcik Salam bin Togiran & kelima-lima yang telah pergi.



Masa tu, rasa hati kuat betul untuk balik ke kampung halaman.
Tapi bila fikir balik, memang Ibu nda kan bagi sebab faktor keselamatan.

5 Mac, 
aku dengar kerajaan Malaysia perintah keluarkan serangan besar-besaran untuk semua pengganas tu.
Hanya terus mampu berdoa untuk keselamatan semua terutama mereka yang bertugas.

6 Mac,
Ibu bagitahu, abang akan dihantar ke Lahad Datu.
Perasaan masa tu, Allah sajalah yang tahu betapa risaunya aku.
Macam-macam benda yang bermain difikiran. 
Cukup dengan kehilangan seorang anggota keluarga kami.
Nauzubillahminzalik.
Aku telefon abang sampai dengar peti suara. Mungkin sibuk berkemas.
Tapi aku tetap tidak putus asa untuk hubungi dia.
Tiba tiba dia telefon balik. Aku tanya dia, betulkah tidak dia dihantar ke Lahad Datu.
Dia kata ya, dia dan rakan sekerja yang lain berlepas jam 6 petang nanti katanya.
Aku menangis. Bila diingat semula, memang lucu.
Mungkin sebab itulah pertama kali aku menangis sebab risaukan dia. (Jahatkan aku =p)
Sampai abang pun jadi panik bila cakap dengan aku. Dia kata, InsyaAllah tiada apa-apa akan jadi.
Aku suruh dia jaga diri di sana. Hubungi kami sentiasa terutama Mama. Aku cuma tidak mahu Mama risau.

Balik ke rumah, roomate tanya aku kenapa,
aku pun melepaskan kesedihan dengan dia. Menangis habis-habisan mungkin.
Bukan aku tidak redha, kami tahu abang pergi kesana atas sebab tanggungjawab dan tugasnya.
Apa lagi yang boleh dibantah jika mereka diarahkan kesana.
Abang hantar pesanan ringkas dengan aku, suruh aku jangan menangis lagi. 
Lepas tu, aku kata dengan diri jangan menangis lagi. 
Sebab macam tidak redha untuk abang pergi bertugas di Lahad Datu.

Malam tu, aku telefon Ibu, 
Ibu cakap bapa mahu pergi ke Lahad Datu esoknya untuk melihat keadaan abang aku.
Sayunya hati bila fikirkan bapa sanggup pergi kesana. =')
Lepas tu, aku bercakap dengan Mama.
Tiada nada 'huhu' 'haha' 'hehe' lagi yang kedengaran. 
Mama bercakap dengan aku seolah-olah mahu menangis. 
Aku tahu Mama sangat sedih bila dengar abang akan dihantar kesana.
Awal-awal lagi Ibu bagitahu yang Mama menangis bila dengar abang dihantar ke Lahad Datu.
Mama suruh aku berdoa, untuk keselamatan abang, untuk keselamatan semua perwira negara,
untuk keselamatanku dan keselamatan semua.
Mama pesan berhati-hati kalau pergi kemana-mana.
Sayunya hati dengar pesanan Mama. Aku tahu, kalau aku menangis, Mama apatah lagi.
Jadi aku kuatkan hati bercakap dalam nada yang ceria.
Mama hanya mahu semua ini cepat berakhir. Amin. =')


7 Mac
abang bagitahu yang dia tiada kesempatan untuk jumpa bapa,
sebab mereka semua dalam zon bahaya kan. Dia nasihatkan bapa jangan datang kesana.
Risau kalau apa-apa terjadi.
Lepas tu, abang bagitahu dia dipindahkan tugas.
Dia kata tugasnya diringankan sedikit.
Ya, walaupun dia masih berada di Lahad Datu tapi sekurang-kurangnya tugasnya tidaklah
berada di dalam zon yang terlalu bahaya. 
Walaupun masih agak bahaya tapi sekurang-kurangnya ada sedikit kelegaan untuk kami sekeluarga.
Mungkin atas berkat doa Mama siang dan malam, doa seorang Ibu yang tiada hijabnya. 
Doa dari keluarga, dan kenalan-kenalan untuk dia yang tidak pernah putus.
Allah meringankan beban untuk dia.

10 Mac
dari muka buku kami dapat tahu seorang lagi anggota keselamatan cedera.
Alhamdulillah, abang bagitahu tiada apa-apa yang jadi dengan dia.
Tapi, dia risau juga sebab tempat mereka bertugas yang diserang dalam jam 11 malam tu.
Walaupun tugasnya tidak berada dihadapan lagi,
risiko tetap tinggi dan membahayakan.

Walaupun setiap hari dengar khabar dari abang melalui SMS, 
hati tetap juga risau bila ada berita bahawa ada yang tercedera dan ada yang terkorban.
Abang hantar gambar, ceritakan semuanya. 
Tapi ada benda yang tidak dapat dia kongsikan juga sebab sudah jadi rahsia pasukan keselamatan.
Ada sekali dia hantar gambar muka-muka pengganas yang ditangkap, 
ya Allah, muka tu sangatlah ganas. Berdarah-darah lagi.
Abang cakap gambar tu selepas pengganas tu ditangkap, selepas sembelih 4 perwira yang terkorban hari tu.
Allahurabbi. ='(


Bila tengok gambar ni masa abang upload di muka buku hari tu,
sedih bila tengok sebab sudah tengah malam ataupun mungkin Subuh baru dapat berehat sedikit dan makan. Makan pun, asalkan ada kan. 
Mereka tahu, demi mempertahankan keamanan negara, banyak benda yang perlu dikorbankan.
Semoga Allah melindungi. Allahumma amin.

12 Mac,
balik dari kelas tadi ada berita lagi seorang anggota askar terkorban dalam kejadian tembak menembak.
Bila nampak macam tu terus risau, kontek abang, abang belum balas lagi.
Abang pernah cakap kalau dia tiada balas tu, dia sibuk.
Tunggu lepas tu abang cakap memang betul satu lagi askar tadi terkorban.
Harap-harap semuanya baik-baik sahaja disana kan. =') 
Amin.


Jangan pernah berhenti berdoa untuk mereka dan untuk kita, untuk negara kita,
Musibah ni, mungkin Allah mahu tunjukkan supaya kita bersatu walaupun berbeza agama,
berbeza fahaman politik, berbeza bangsa dan lain-lain lagi.
Tolak tepi masa ni untuk salahkan siapa dalang, siapa punca, yang penting kita bersatu untuk
pertahankan hak kita, sebab jika bukan kita siapa lagi yang ada untuk pertahankan
kedaulatan negara kita kan.

Aku tahu, mungkin ada diantara kawan-kawan, sahabat-sahabat yang terasa hati bila aku kata
perkara ini dipolitikkan. Aku tidak pernah salahkan mereka, dan tidak pernah juga terniat untuk
tunding jari untuk tujukan apa-apa benda untuk mereka. 
Terpulang berdasarkan fahaman masing-masing.
Kami berdiam diri, tidak masuk campur dalam urusan politik, 
dalam urusan menyiasat ni, bukan bermakna kami mahu ambil tahu. 
Tapi fikirkan keluarga mangsa, apa yang kita dapat rasa jika kita berada dalam situasi mereka. 
Agak sedih kan. Walaupun bukan aku yang merasa sendiri disana,
tapi aku dapat merasakan apa yang abang aku rasa, ketakutan, kesedihan yang kami sekeluarga rasa.
Sama-sama kita berdoa supaya ini akan cepat berakhir. Jangan sebab fahaman yang berbeza kita 
berpecah-belah. =')

Rasa terharu juga dengan semua kawan-kawan yang dari Sarawak dan Semenanjung yang tidak pernah
mempersoalkan hal ini. Tapi terus-terusan untuk mendoakan mereka yang dihantar bertugas dan 
mendoakan agar keamanan negara kita pulih seperti biasa. 

Sesungguhnya, hanya Allah yang tahu apa yang ada dalam hati kita. 
Kita senyum, tapi dalam hati kita hanya Allah yang tahu betapa risaunya kita terhadap mereka.
Terutama untuk mereka yang mempunyai keluarga di sana.

Aku yakin,
semua ini pasti ada hikmahnya. Allah sebaik-baik perancang.
Jangan berhenti berdoa, kerana doa itu senjata orang mukmin.
=)


p/s : Jika ada silap dan salah tolong tegur k :)


Thursday, March 7, 2013

Wanita


Selamat Hari Wanita Sedunia 2013 ! :')

"Adam, Perempuan ini insan yang lemah. Jangan kau cemar imannya. Jgn kau rosakkan mujahadahnya. Jgn kau kotori kasih dan cintanya pada Illahi. Kerana perempuan itu sedang berperang melawan nafsunya. Kerana perempuan itu sedang sedaya upaya menahan dirinya. Adam, Andai kau kasih dan sayang pd perempuan. Andai kau mahu membela nasib perempuan2 diluar sana. Andai kau mahu perempuan seperti itu mjadi suri dlm taman hati. Ibu kpd bakal pejuang agama. Doa buat mereka. Doa buat dirimu. Agar ada redha Allah dlm setiap amalanmu & perempuan itu."

DeHearty : Wanita


Wanita-wanita yang sangat terpenting dalam hidup. =')







errr. baju hijau bukan wanita kayy :p






and last but not least
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.
.


Okay ini bukan wanita. Haha bai ! :3

p/s : Yang tiada dalam sini pun semua penting. Siapa sayang aku dia pun penting la juga.
Kihkihkih <3


"Wanita, yang hanya perlu kau fahami."








Tuesday, March 5, 2013

untitled



I think I must realized that he will no longer be there by my side.
In sad or happy situation.
I think it's never,
AGAIN.

So, Manda.
Please realize.
*knock head*


I'm sorry, this feeling was so hard to fade away.
I'm so sorry.

Tuesday, February 26, 2013

UjianMu


Bismillahirrahmanirrahim.

Ya Tuhan,

Aku hanya mampu menghela nafas sedalam-dalamnya atas apa yang berlaku.
Aku cuba diam. Aku cuba sembunyi disebalik senyumku,
Tapi ternyata kadangkala aku tewas.
Aku tewas pada ujianMu ya Allah.


Mungkin ku rasakan sudah sehabis daya, sehabis doa, sehabis usahaku.
Tapi mungkin tidak bagiMu.

Aku hanya mampu menadah tangan dan berserah kepadaMu.
Berserah, sehabis berserah setelah serah usaha, doa dan daya upayaku.

Sungguh berat bagiku ujianMu, seberat ujian yang lainnya.
Mungkin mata yang melihat, diri yang tahu merasakan aku terlalu lemah.
Mungkin bagiku pula sudah terlalu lama aku mengumpul kekuatan ini.
Menahan segala kekuatan dalam diri.
Sehingga kuat itu tidak berdaya untuk ditampung lagi.

Sungguhpun,
Allah masih ada untukku.
Sebaiknya, sebolehnya dan sebagusnya tidak perlu untuk aku berasa lemah.
Kernaku yakin Allah tidak akan menguji diriku,
dengan sesuatu yang aku tidak mampu untuk hadapi.
Aku tahu itu. Aku yakin itu.


Alhamdulillah.
Karena kau menyayangiku dangan mengujiku,
untuk aku tidak leka dalam kelalaian ini.
Terima kasih ya Allah. =')











Wednesday, February 20, 2013

Makan di Hello Kitty ;)


Bismillahirrahmanirrahim.

Assalamualaikum w.b.t.
Selamat memulakan kuliah untuk semua pelajar IPT. =)

Actually masa cuti hari tu mau la konon-konon, kenen-kenennya update entry baru pasal cuti semester. Mula dari first cuti, masa cuti & masa balik UMS. Tapi huhhh, satu habuk pun tiada kan. Banyak benda yang menghalang untuk aku update entry baru. Alasan yang terbaik adalah sebabnya line internet celcom sangat buruk di rumah (guna hotspot jaaaa pon =p) dan alasan paling buruk adalah sebabnya aku MALAS. MALAS dan MALAS. Hahahah. Cuti dihabiskan dengan bergaduh dengan anak-anak buah yang nakal, jalan dengan family especially abang aku dan dan Ibu guna laptop untuk main game. Kihkihkih. Mau guna Tab anak buah aku pun serabut nanti entry blog aku.


Jadi sekarang, walaupun terlambat I just want to share some of my time hanging out with my friends, spending time with them. Rindu tersangat-sangat sudah kan, jadi kalau ada kesempatan jalan bukan main lagi. Hehe. Almaklumla, ada orang tu ada kereta sendiri sudah, tapi kami juga yang selalu susahkan dia, habiskan minyak kereta dia. Sorry and thank you so much baby =p


On 2nd day of February, masa tu Jia cuti. Pagi tu jalan dengan family sampai tengahari hantar anak buah terus pegi tuisyen. Balik kejap tengahari menunaikan yang wajib dan sambung jalan balik sebab Jia bawa jumpa Wani, and bawa Wani jumpa Dey. Macam BZ betul ja kan. =p Tapi lepas tu, sampai bandar I must go with my mum sebab mau ambil HP yang di repair hari tu. So, malam baru dapat jalan balik dengan diorang bertiga ni. (Wana, Jia & Dey) Sebab Wani dihantar balik pegi tempat parentsnya, dia mesti balik B.Garam hari tu juga. Jadi bermula lah perjalanan kami yang kononnya jauh la sangat kan. Padahal cari tempat makan ja pun. 


Bila tanya dorang, "Kita makan di mana ni?" Dorang semua cakap "makan di restoran Hello Kitty." Punya main excited masa tu, sebab sebelum cuti sem hari tu my bestfriend Nabilla tag di Instagram pasal restoran tu dan aku tersangatlah mau pegi. It's located at Bandar Indah. De Little Chef nama dia. Eheeee =)

Bila masuk, semua Hello Kitty. Memandangkan aku peminat tegar Hello Kitty, senyum yang habis-habisan aku bila masuk restoran tu. Ahahaha =D Restoran tu cat putih & pink which make it suitable with the Hello Kitty theme. Teheee =) Nasiblah pinggan mangkuk, sudu garpu gelas bukan Hello Kitty mungkin sebab takut customer yang tegar minat HK macam aku ni, lepas makan masukkan dalam beg. Kahkahkah =p

                                                 











     

Yang hijau tu tempat pencungkil gigi, alas pinggan dan gelas pun Hello Kitty.
Apa lagi tempat ambil order tu pun HK. Heeee.



P/S : Sila klik gambar untuk resolusi yang lebih baik =)

Yang gambar atas tu area luar dekat kaunter. Jia cakap disitu lagi banyak aksesori makanan Hello Kitty. Aksesori sangat =p Gambar bawah tu pula area dalam tempat kami makan. Masa ni, nda ramai orang pun jadi kami berhuha huha sendiri suka hati kami ja. Kahkah.



Bila tiba masa makan,



Dan selepas makan,



Nampak frame dekat belakang tempat duduk kami tu? Semua yang tergantung di atas tu gambar-gambar sejarah Sandakan. Dari tahun 1960 something sampai 1990 rasanya. Kami nda perhatikan betul-betul pun, kami cuma excited tengok Hello Kitty ja kan. Teheee. Tapi ada juga satu frame tu kami ternampak gambar pengeboman masa zaman peperangan di Sandakan. Sekejap ja ditegur gambar tu, lepas tu kami sambung makan. Haha.

Disebabkan nda ramai orang datang masa tu, kami pun memang suka hati ja buat prop apa-apa yang ada di atas meja tu, walaupun sudah tersusun rapi. Maafkan kami ya owner restoran =p


Main tapuk-tapuk sama Hello Kitty. =p


Bukan main happy kan aku jumpa Hello Kitty. Bahahaa. =D Thanks for my sisters sebab bawa aku datang makan kesini. Ehem :3 Aku tahu aku adik bongsu yang disayangi. Cewaaaaaaaaaaahhh. =p

Till we meet again Hello Kitty ! <3